Tablets? Ook op school?

Zondag 4 februari 2012: en laatste toevoegingen

 

Hieronder een derde serie opmerkingen die in dit weekend binnenkwamen.

 

· Een tablet is sneller en makkelijker mee te nemen en ik vind het handiger. Ik zou het heel leuk vinden als er tablets op school komen.

· Het is vooral het gemak dat de tablet aan de eigen plek gebruikt kan worden.

 

· Easy to use, user-interface, gewicht, handzaam. Uitwisselbaarheid, gebruiksgemak, beheer, kosten.

 

· Typen is lastiger op de Ipad. Sneller opstarten met de Ipad, op alle plaatsen in huis te gebruiken.

 

· In vergelijking met een laptop….
Zelfde functionaliteit, gemis van een fysiek toetsenbord is makkelijk op te vangen met Ipad-toetsenbord of een extern toetsenbord. Functies afhankelijk van de kwaliteit software, geen verschil.

Grootste voordeel Ipad zijn in eerste instantie de kosten en ten tweede het enorme gebruiksgemak in vergelijking met een laptop. Je kunt een enorme stap maken in het doorontwikkelen van interactief onderwijs.

Beste advies is om niet opnieuw het wiel uit te willen vinden. Er zijn scholen genoeg die al een poos werken met tablets zoals Lentiz in Maassluis. Gebruik deze ervaring en filter daar de beste eigen toepassingen en doelen uit. Dit brengt enorme kosten-  en tijdsvoordelen met zich mee.

 

· (toev. red.:  Omdat we al heel wat jaren meedraaien met de ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs, hebben we aardig goede contacten met veel groepen in het onderwijs, zeker op dit terrein. Er wordt dan ook stevig uitgewisseld. Ook regionaal zijn er o.a. met Lentiz contacten.Zonder dit soort contacten zouden we veel moeizamer vooruitkomen.)

· Het is de toekomst en kinderen moeten worden voorbereid op de toekomst.
Voor kinderen met b.v. dyslexie veel mogelijkheden. Veel mogelijkheden voor gevarieerd lesgeven, wat school leuker maakt.

deel 1deel 2deel 3deel 4